Kačica na mede a víne z červenou kapustou a zemiakovou knedľou

Autor receptu: gulio

Tak tento recept je pre ozajstných gurmánov a fajnšmekrov. (čiže asi pre všetkých)

Suroviny

Postup

  1. 1.Očistenú kačicu dôkladne osolíme z vonku aj z vnútra,okoreníme mletím korením,tymianom,kmínom a prelejeme medom. 2.vložíme do pekáča podlejeme červeným vínom,vodou a necháme na noc odležať. 3.po odležaní pečieme pri 200 stupňoch asi 20 min.potom kačicu zakryjeme alobalom alebo pekáčom a pečieme asi 2 hod. pri 165-170 stupňoch.V priebehu pečenia kačicu podlievame výpekom aj vínom podla potreby. Pred koncom pečenia odklopíme pekáč(alebo alobal) a dopekáme do zlatova!
  2. Dusená červená kapusta. 1.Na masti opečieme cibuľku do sklovita a pridáme nakrájanú na slížiky červenú kapustu prisypeme cukor a necháme jemne skaramelizovať.Pridáme nakrájané sušené slivky podlejeme trochu vodou a octom a dusíme do mäkka. 2.Pred dokončením pridáme nastrúhané jablká a krátko podusíme dochutíme solou prípadne octom a cukrom.
  3. Zemiakové knedle. 1.Zemiaky olúpeme a nastrúhame (alebo si ich prelisujeme) pridáme hrubú múku,vajíčko, majoránku, a orestovanú slaninku,sol a čierne mleté korenie. (môžeme pridať aj 2-3 stručky cesnasku potom budeme mať cesnakové knedle) 2.Cesto si dôkladne a rýchle vypracujeme,vytvoríme si valčeky ktoré varíme 15-20min v mierne osolenej vode.(môžeme ich robiť aj na pare) 3.Po vychladnutí ich krájame ako klasickú knedľu Prajem dobrú chuť!