Kačacie prsia

Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme. Pripravíme marinádu z bieleho jogurtu, tandoori korenia a tandoori pasty. Pridáme soľ a čierne korenie. Do marinády naložíme kačacie prsia a dáme na 24 hodín do chladničky.
  2. Polentu pripravíme podľa návodu na obale. Uvarenú vylejeme do formy, ktorú predtým vystelieme fóliou, a dáme do chladničky stuhnúť. Stuhnutú polentu nakrájame a obalíme v panko strúhanke a vypražíme – vo fritéze alebo na panvici.
  3. Kokosové mlieko dáme do hrnca, pridáme pomarančovú šťavu, soľ, čierne korenie a koriander. Prevaríme, precedíme a vyšľaháme ponorným mixérom.
  4. Spodky pak choi blanšírujeme v slanej vode, vyberieme, osušíme, rozpolíme. Panvicu rozpálime a stíšime plameň. Pridáme olej a opečieme pak choi najprv z vnútornej strany. Pridáme čili nakrájané najemno, med a obrátime. Opečieme z ďalšej strany a pridáme maslo.
  5. Kačacie prsia vyberieme a očistíme od marinády. Na panvicu dáme slnečnicový olej a rozpálime ho. Stiahneme plameň a kačacinu opečieme kožou nadol dochrumkava na miernom plameni. Potom otočíme a opečieme z každej strany. Rúru rozohrejeme na 180 °C a vložíme do nej kačacie prsia. Pečieme 8 minút, vyberieme a necháme odležať.
  6. Kačacie prsia pokrájame na hrubšie plátky. Podávame s vypraženou polentou, pak choi a kokosovou omáčkou.