Kačacie prsia
Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme. Pripravíme marinádu
z bieleho jogurtu, tandoori korenia a tandoori pasty. Pridáme soľ a čierne korenie. Do marinády naložíme kačacie
prsia a dáme na 24 hodín do chladničky.
- Polentu pripravíme podľa návodu na obale. Uvarenú vylejeme do formy, ktorú predtým vystelieme fóliou, a dáme do chladničky stuhnúť.
Stuhnutú polentu nakrájame a obalíme v panko strúhanke a vypražíme – vo fritéze alebo na panvici.
- Kokosové mlieko dáme do hrnca,
pridáme pomarančovú šťavu, soľ, čierne korenie a koriander. Prevaríme, precedíme a vyšľaháme ponorným mixérom.
- Spodky pak choi blanšírujeme v slanej vode, vyberieme,
osušíme, rozpolíme. Panvicu rozpálime a stíšime plameň. Pridáme olej a opečieme pak choi najprv z vnútornej
strany. Pridáme čili nakrájané najemno, med a obrátime.
Opečieme z ďalšej strany a pridáme maslo.
- Kačacie prsia vyberieme a očistíme od marinády. Na panvicu dáme slnečnicový olej a rozpálime ho. Stiahneme plameň a kačacinu
opečieme kožou nadol dochrumkava na miernom plameni.
Potom otočíme a opečieme z každej strany. Rúru rozohrejeme na 180 °C a vložíme do nej kačacie prsia. Pečieme
8 minút, vyberieme a necháme odležať.
- Kačacie prsia pokrájame na hrubšie plátky. Podávame s vypraženou polentou, pak choi a kokosovou omáčkou.
|