Kačacie stehná

Kačacie stehno s červenou kapustou, lokšou a knedľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Kačacie stehná umyjeme, osušíme a očistíme. Preložíme do hlbšieho plechu, osolíme, okoreníme, pridáme strúčiky cesnaku, ktoré jemne rozpučíme, tymian a zalejeme roztopenou kačacou masťou alebo olejom, zakryjeme alobalom a konfitujeme v rúre pri teplote 100 stupňov zhruba 4–5 hodín. Keď sú stehna hotové, vyberieme ich z masti a položíme na čistý plech. Dáme ešte zapiecť do chrumkava pri teplote 200 °C.
  2. Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme postrúhanú červenú kapustu, podusíme ju, kým nepustí šťavu, a keď sa táto vyparí, kapustu podlejeme vodou. Spolu s bobkovým listom, cukrom a s trochou rasce, soli a octu dusíme domäkka. Na konci môžeme dochutiť pomarančovou šťavou alebo ovocným octom a brusnicami.
  3. Zemiakové knedle: Zemiaky varíme v šupke 20–30 minút, kým nie sú mäkké, očistíme ich, ošúpeme popučíme do polovice múky. Pridáme vajcia, zasypeme zvyškom múky, osolíme, dobre vymiešame. Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme knedle. Varíme v osolenej vode 15–20 minút. Uvarené knedle nakrájame na kolieska, opečieme na masle a podávame so stehnom, s kapustou a s lokšou.