Kačacie prsia
Kačacie prsia so šúľancami a s malinovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Kačacie prsia ochutíme soľou, korením a tymianom, orestujeme najskôr zo strany kože dochrumkava, potom otočíme a restujeme z druhej strany. Dopekáme v rúre rozohriatej na 130 °C asi 15
minút, aby boli prsia ružové.
- Zemiaky uvaríme v šupke, vychladíme, ošúpeme a nastrúhame. Pridáme
múku, vajcia, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré
varíme vo vode asi 5 minút. Na panvici roztopíme maslo, opražíme nasekané pistácie, pridáme šúľance a spolu opečieme.
- Z cukru pripravíme karamel, pridáme
červené víno, maliny a zredukujeme na
polovicu. Omáčku prepasírujeme cez
jemné sito a zjemníme maslom.
|