Kačacie prsia

Kačacie prsia so šúľancami a s malinovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kačacie prsia ochutíme soľou, korením a tymianom, orestujeme najskôr zo strany kože dochrumkava, potom otočíme a restujeme z druhej strany. Dopekáme v rúre rozohriatej na 130 °C asi 15 minút, aby boli prsia ružové.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke, vychladíme, ošúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, vajcia, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta tvarujeme šúľance, ktoré varíme vo vode asi 5 minút. Na panvici roztopíme maslo, opražíme nasekané pistácie, pridáme šúľance a spolu opečieme.
  3. Z cukru pripravíme karamel, pridáme červené víno, maliny a zredukujeme na polovicu. Omáčku prepasírujeme cez jemné sito a zjemníme maslom.