Kačacie prsia
Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom
Autor receptu: redakcia
Postup- Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame
ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme
domäkka. Potom jablká dierovanou naberačkou
vyberieme rovno do mixéra, ak je potrebné, pridáme trošku nálevu, v ktorom sa varili, citrónovú
šťavu a vymiešame hladké jablkové pyré, ktoré
môžeme dochutiť ešte mletou škoricou.
- Kožu kačacích pŕs nakrojíme do tvaru šachovnice.
Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa.
Na nie veľmi rozpálenú panvicu položíme prsia kožou nadol,
zvýšime teplotu a pomaly pečieme 5 minút. Koža
musí byť chrumkavá. Otočíme a pečieme ešte 3–4
minúty. Premiestnime na pekáč a ešte 6–7 minút
pečieme v rúre na 180 stupňoch. Vytiahneme
a necháme 10 minút oddychovať. Potom nakrájame na jemné plátky, dochutíme soľou a korením.
- Figy skaramelizujeme na trstinovom cukre
a dochutíme pomarančovou šťavou.
- Šošovicový šalát: Šošovicu uvaríme v zeleninovom vývare. Šalotku, stopkový zeler a cesnak nakrájame na
kocky a zľahka ich orestujeme na oleji. Prilejeme vínny ocot a všetko pridáme k uvarenej šošovici.
Citrónovú šťavu zmiešame s medom, zľahka osolíme a premiešame ju so šošovicou. Potom pridáme nakrájanú čili papričku a podľa potreby
všetko dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Podávame s nakrájanými prsami, jablkovým
pyré a figami.
|