| 
	        
	        
	        Kačacie prsia
	        Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátomAutor receptu: redakcia PostupNa jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame
ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, zalejeme vodou a na miernom ohni varíme
domäkka. Potom jablká dierovanou naberačkou
vyberieme rovno do mixéra, ak je potrebné, pridáme trošku nálevu, v ktorom sa varili, citrónovú
šťavu a vymiešame hladké jablkové pyré, ktoré
môžeme dochutiť ešte mletou škoricou.Kožu kačacích pŕs nakrojíme do tvaru šachovnice.
Dávame pozor, aby sme nezarezali do mäsa.
Na nie veľmi rozpálenú panvicu položíme prsia kožou nadol,
zvýšime teplotu a pomaly pečieme 5 minút. Koža
musí byť chrumkavá. Otočíme a pečieme ešte 3–4
minúty. Premiestnime na pekáč a ešte 6–7 minút
pečieme v rúre na 180 stupňoch. Vytiahneme
a necháme 10 minút oddychovať. Potom nakrájame na jemné plátky, dochutíme soľou a korením. Figy skaramelizujeme na trstinovom cukre
a dochutíme pomarančovou šťavou.Šošovicový šalát: Šošovicu uvaríme v zeleninovom vývare. Šalotku, stopkový zeler a cesnak nakrájame na
kocky a zľahka ich orestujeme na oleji. Prilejeme vínny ocot a všetko pridáme k uvarenej šošovici.
Citrónovú šťavu zmiešame s medom, zľahka osolíme a premiešame ju so šošovicou. Potom pridáme nakrájanú čili papričku a podľa potreby
všetko dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Podávame s nakrájanými prsami, jablkovým
pyré a figami. 
 |