Kačacie prsia

Kačacie prsia plnené mrkvou na čiernom pive (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed.

4-5
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kačacie prsia som umyla, osušila.
  2. Vytvorila do stredu otvor pre plnku.
  3. Vložila som mrkvu, aby som zistila, aká dlhá treba.
  4. Jeden rožok som nakrájala na kocky a zmiešala s vajcom. Okolo mrkvy som položila kocky rožkov a otvor som zošila.
  5. Na panvicu som dala rozohriať masť. Opiekla som prsia najprv z tej strany kožou nadol.
  6. Potom aj z druhej strany.
  7. Pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak aj so šupkou.
  8. Osolila, okorenila, pridala štipku rasce a posypala červenou mletou paprikou.
  9. Podliala čiernym pivom.
  10. Viac piva som už nedoliala. Pod pokrievkou som najprv dusila 30 min., potom som ich odkryla a dopiekla.
  11. Upečené kačacie prsia. Vyložila som ich na dosku a nechala chvíľu postáť. Odstránila som nite. Nakrájala na plátky.
  12. Podávala som ich s ryžou a zeleninou. Prajem vám dobrú chuť.