zatvoriť
VYTLAČIŤ
Kačacie prsia
Kačacie prsia plnené mrkvou na čiernom pive (fotorecept)
Autor receptu:
izabella929
Dnešný nedeľný obed.
4-5
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava
Suroviny
2 ks
prsia kačacie
1 PL (domáca)
masť bravčová
1 veľký ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnak
300 ml
pivo čierne
podľa chuti
soľ
korenie čierne mleté
štipka
rasca
paprika červená mletá
Plnka:
1 ks čerstvá
mrkva
1 ks
rožok
1 ks
vajce
Postup
Kačacie prsia som umyla, osušila.
Vytvorila do stredu otvor pre plnku.
Vložila som mrkvu, aby som zistila, aká dlhá treba.
Jeden rožok som nakrájala na kocky a zmiešala s vajcom. Okolo mrkvy som položila kocky rožkov a otvor som zošila.
Na panvicu som dala rozohriať masť. Opiekla som prsia najprv z tej strany kožou nadol.
Potom aj z druhej strany.
Pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak aj so šupkou.
Osolila, okorenila, pridala štipku rasce a posypala červenou mletou paprikou.
Podliala čiernym pivom.
Viac piva som už nedoliala. Pod pokrievkou som najprv dusila 30 min., potom som ich odkryla a dopiekla.
Upečené kačacie prsia. Vyložila som ich na dosku a nechala chvíľu postáť. Odstránila som nite. Nakrájala na plátky.
Podávala som ich s ryžou a zeleninou. Prajem vám dobrú chuť.