Kačacie prsia
Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu
očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita, pridáme kryštálový cukor,
necháme skaramelizovať. Trvá to pár minút.
K cibuli pridáme kapustu a ihneď kvasný
ocot (podľa potreby). Kapustu ešte orestujeme,
pridáme korenie, bobkový list. Podlievame vodou, dusíme
podľa chuti, či ju chceme chrumkavejšiu, alebo
mäkšiu.
- Kačacie prsia opracujeme, opláchneme
a dôkladne vysušíme. Kožu jemne narežeme
nožom a ochutíme soľou a mletým korením. Opekáme asi
4 minúty na koži, aby sa vypiekol tuk, a potom
2 minúty na druhej strane. Necháme ležať na kraji
sporáka prikryté alobalom asi 5 minút.
- Ohriate lokše namastíme a naplníme kapustou. Pred servírovaním necháme
v hrnčeku zredukovať pomarančovú šťavu so šalviou a výpek z kačacích pŕs. Keď dosiahneme požadovanú konzistenciu, zahustíme omáčku maslom, aby dostala lesk a krémovosť.
- Na záver, keď si mäsko oddýchlo, servírujeme spoločne s naplnenými lokšami a lahodnou
omáčkou s chuťou pomarančov a šalvie.
|