Kačacie prsia

Kačacie prsia na pomarančoch a šalvii, roláda z lokše a dusenej červenej kapusty (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Červenú kapustu nakrájame na tenké rezance. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Na masti ju orestujeme dosklovita, pridáme kryštálový cukor, necháme skaramelizovať. Trvá to pár minút. K cibuli pridáme kapustu a ihneď kvasný ocot (podľa potreby). Kapustu ešte orestujeme, pridáme korenie, bobkový list. Podlievame vodou, dusíme podľa chuti, či ju chceme chrumkavejšiu, alebo mäkšiu.
  2. Kačacie prsia opracujeme, opláchneme a dôkladne vysušíme. Kožu jemne narežeme nožom a ochutíme soľou a mletým korením. Opekáme asi 4 minúty na koži, aby sa vypiekol tuk, a potom 2 minúty na druhej strane. Necháme ležať na kraji sporáka prikryté alobalom asi 5 minút.
  3. Ohriate lokše namastíme a naplníme kapustou. Pred servírovaním necháme v hrnčeku zredukovať pomarančovú šťavu so šalviou a výpek z kačacích pŕs. Keď dosiahneme požadovanú konzistenciu, zahustíme omáčku maslom, aby dostala lesk a krémovosť.
  4. Na záver, keď si mäsko oddýchlo, servírujeme spoločne s naplnenými lokšami a lahodnou omáčkou s chuťou pomarančov a šalvie.