Kačacie parfait

Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 100 °C

Postup

  1. Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, pridáme koreniaci prípravok aromat, badián a varíme do zmäknutia šalotky. Zahustíme škrobom. Surové kačacie prsia zbavené kože rozmixujeme na kašu.
  2. Do rozmixovaného mäsa pridáme vajíčko, soľ, čierne korenie a tymian. Potom hmotu ešte dôkladne premiešame. Hotovú zmes vložíme do teriny vystlanej slaninou, do ktorej ešte predtým poukladáme brusnice.
  3. Vrchnú časť obalíme potravinovou fóliou a dáme do rúry vyhriatej na 100 °C do vodného kúpeľa na 30 minút. Po dopečení necháme vychladnúť. Hotovú terinu vyberieme a posypeme na vrchnej časti čiernym sezamom. Podávame nakrájané so šalotkovou omáčkou.