Kačacie parfait
Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 100 °C |
Postup- Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne
skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným
vínom. Varíme a redukujeme, pridáme koreniaci
prípravok aromat, badián a varíme do zmäknutia
šalotky. Zahustíme škrobom. Surové kačacie
prsia zbavené kože rozmixujeme na kašu.
- Do rozmixovaného mäsa pridáme vajíčko, soľ,
čierne korenie a tymian. Potom hmotu ešte
dôkladne premiešame. Hotovú zmes vložíme
do teriny vystlanej slaninou, do ktorej ešte
predtým poukladáme brusnice.
- Vrchnú časť obalíme potravinovou fóliou
a dáme do rúry vyhriatej na 100 °C do vodného
kúpeľa na 30 minút. Po dopečení necháme
vychladnúť. Hotovú terinu vyberieme a posypeme
na vrchnej časti čiernym sezamom. Podávame
nakrájané so šalotkovou omáčkou.
|