Kačací vývar
Kačacie consomé s raviolami à la Katarína Medicejská
Autor receptu: redakcia
5 porcií |
300-360 minút príprava |
Postup- Kačku vykostíme. Na prvý vývar budeme potrebovať
len trupy. Cibuľu aj so šupkou prepolíme a opečieme.
Dodá vývaru farbu. Z kostí, zo zeleniny a z korenín pripravíme
vývar, ktorý varíme asi 3–4 hodiny. Uvarený
vývar z kostí precedíme a necháme vychladnúť.
- Mäso zo stehien zomelieme a pridáme bielky. Druhý
vývar pripravíme z pomletého mäsa, ktoré zalejeme prvým
vývarom a tiahlym varom varíme ešte asi 2 hodiny.
Počas varenia zbierame vyzrážané bielkoviny v podobe
peny, aby sa vývar nezakalil. Do hotového vývaru pridáme
portské víno a už nevaríme.
- Kačacie
prsia zbavíme kože. Mäso z pŕs nakrájame na tenké
rezančeky a orestujeme na oleji. Ochutíme soľou a korením
a necháme vychladnúť. Cesto na ravioly pripravíme z múky, zo soli, z vaječných žĺtkov, olivového oleja a malého množstva vody. Cesto vyvaľkáme a povykrajujeme, tvar raviol môže byť rôzny. Vykrojené kúsky cesta naplníme mäsovou
zmesou a uvaríme v osolenej vode. Hotové ravioly zalejeme
vývarom.
|