Jemná polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom
Autor receptu: lyali
Príjemná polievka na blížiace sa zimné večery s príchuťou exotiky... Kokos môže niekomu pripomenúť dovolenku v teplých krajinách, niekomu Vianoce, niekomu oboje. A úplne je naj, keď spomienky na dovolenku, či Vianoce máme hlavne príjemné. Takže na krásne spomienky a na to pekné, čo nás ešte čaká :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Očistený cesnak pretlačíme. Paradajky zbavíme šupky a jadierok a nakrájame. Šošovicu premyjeme.
- Dáme do hrnca spolu s koreninami, zalejeme vodou. Privedieme k varu, stíšime a prikryté necháme slavo vrieť do zmäknutia šošovice asi 15 min.
- Škoricu vyberieme a polievku dobre rozmixujeme ručným ponorným mixérom dokrémova.
- Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zjemníme kokosovým mliekom (to sa mi podarilo kúpiť dokonca v malom tescu typu supermarket).
- Dochutíme limetkovou šťavou.
- Na tanieri dozdobíme kokosovým mliekom (abstraktný umelec zo mňa :-) ) a prípadne celou rascou.