Jemná polievka z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Autor receptu: lyali

Príjemná polievka na blížiace sa zimné večery s príchuťou exotiky... Kokos môže niekomu pripomenúť dovolenku v teplých krajinách, niekomu Vianoce, niekomu oboje. A úplne je naj, keď spomienky na dovolenku, či Vianoce máme hlavne príjemné. Takže na krásne spomienky a na to pekné, čo nás ešte čaká :-)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno. Očistený cesnak pretlačíme. Paradajky zbavíme šupky a jadierok a nakrájame. Šošovicu premyjeme.
  2. Dáme do hrnca spolu s koreninami, zalejeme vodou. Privedieme k varu, stíšime a prikryté necháme slavo vrieť do zmäknutia šošovice asi 15 min.
  3. Škoricu vyberieme a polievku dobre rozmixujeme ručným ponorným mixérom dokrémova.
  4. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Zjemníme kokosovým mliekom (to sa mi podarilo kúpiť dokonca v malom tescu typu supermarket).
  5. Dochutíme limetkovou šťavou.
  6. Na tanieri dozdobíme kokosovým mliekom (abstraktný umelec zo mňa :-) ) a prípadne celou rascou.