Jemná mrkvová polievka

Autor receptu: lundzis

Viem, že mrkvových polievok je tu niekoľko, no pridávam môj recept. Je jednoduchá, rýchla a jemná. A chutí aj mojej 10-mesačnej dcérke.

Suroviny

Postup

  1. Cibuľku si pokrájame na drobno, speníme na toške oleja, resp. masla pridáme nadrobno pokrájanú mrkvu a a chvíľu restujeme. Podlejeme vodou (vývarom) a pridáme petržlen, paštrnák aj zemiaky. Ochutíme trochou soli a čierneho korenia. Varíme až kým nám všetka zelenina zmäkne. Keď je všetko uvarené, rozmixujeme. Ak je polievka príliš hustá, môžeme priliať ešte vodu alebo vývar a necháme prevariť. Na záver dochutíme troškou muškátového orieška, prípadne podľa chuti ešte soľou a korením. Hotovo. Pri podávaní môžeme do taniera pridať lyžicu kyslej smotany, tá chuť polievky ešte zjemní. Dobrú chuť!