Jelítková kaša (fotorecept)

Autor receptu: rein

Komu sa nechce robiť jelitka.

40
porcií
60 minút
príprava
240 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Kolená, pľúca a jazyky si dáme variť na slabo, na štyri hodiny cca. Ja som to robil z dvoch dávok, tak nech Vás to množsvo v hrnci nemýli.
  2. V druhom hrnci si orestujeme pokrájané otočky a keď už chytajú zlatistú farbu, pridáme nakrájanu cibuľu a spolu doškvaríme.
  3. Medzi tým si uvarím ryžu zvlášť, krupy zvlášť aj pohánku a musíme dbať, aby sme to neprehnali s varením, kaša by bola ako blato. Ja som si urobil hrniec s dvojitým dnom, lebo prvú ryžu som vyhodil kvôli prihoreniu.
  4. Keď máme všetko dovarené, mäso si pomelieme na mäsovom mlynčeku aj s kožami, očistené jazyky, cesnak, cibuľu s otočkami, pridáme horúcu ryžu a všetko ostatné s koreninami, prilejeme surovú krv, ktorá sa nám sparí v horúcej mase a už len miešame, dochucujeme a soľ si pridáme podľa chuti.