Jelítková kaša (fotorecept)
Autor receptu: rein
Komu sa nechce robiť jelitka.
40 porcií |
60 minút príprava |
240 minút na 100 °C |
Postup
- Kolená, pľúca a jazyky si dáme variť na slabo, na štyri hodiny cca. Ja som to robil z dvoch dávok, tak nech Vás to množsvo v hrnci nemýli.
- V druhom hrnci si orestujeme pokrájané otočky a keď už chytajú zlatistú farbu, pridáme nakrájanu cibuľu a spolu doškvaríme.
- Medzi tým si uvarím ryžu zvlášť, krupy zvlášť aj pohánku a musíme dbať, aby sme to neprehnali s varením, kaša by bola ako blato. Ja som si urobil hrniec s dvojitým dnom, lebo prvú ryžu som vyhodil kvôli prihoreniu.
- Keď máme všetko dovarené, mäso si pomelieme na mäsovom mlynčeku aj s kožami, očistené jazyky, cesnak, cibuľu s otočkami, pridáme horúcu ryžu a všetko ostatné s koreninami, prilejeme surovú krv, ktorá sa nám sparí v horúcej mase a už len miešame, dochucujeme a soľ si pridáme podľa chuti.