Jelenie karé
Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
Postup- V hrnci rozpálime olej, pridáme
nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme
dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Opečieme na prudkom plameni
pár minút, podlejeme vývarom, pridáme soľ,
mleté čierne korenie a na miernom ohni dusíme
domäkka.
- Potom pridáme polovicu višňového kompótu, prevaríme a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka, kým nevznikne hustá omáčka, dochutíme soľou, korením a mletými borievkami.
- Na panvici rozpálime olej a maslo a pridáme nasolené a okorenené steaky, ktoré sme
pripravili z jelenieho karé (4–5 porcií). Opekáme sprudka 2 minúty z každej strany. Potom pomaly dopekáme na otvorenej panvici na miernejšom plameni ďalšie 3 minúty podľa hrúbky steaku. Steak po dokončení
môžeme ešte prekrojiť na 3–4 plátky.
- Na tanier
dáme pripravenú omáčku, na ktorú poukladáme plátky mäsa, a prelejeme horkou čokoládou, ktorú sme rozpustili v miske nad parou.
|