Jelenie karé

Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Opečieme na prudkom plameni pár minút, podlejeme vývarom, pridáme soľ, mleté čierne korenie a na miernom ohni dusíme domäkka.
  2. Potom pridáme polovicu višňového kompótu, prevaríme a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka, kým nevznikne hustá omáčka, dochutíme soľou, korením a mletými borievkami.
  3. Na panvici rozpálime olej a maslo a pridáme nasolené a okorenené steaky, ktoré sme pripravili z jelenieho karé (4–5 porcií). Opekáme sprudka 2 minúty z každej strany. Potom pomaly dopekáme na otvorenej panvici na miernejšom plameni ďalšie 3 minúty podľa hrúbky steaku. Steak po dokončení môžeme ešte prekrojiť na 3–4 plátky.
  4. Na tanier dáme pripravenú omáčku, na ktorú poukladáme plátky mäsa, a prelejeme horkou čokoládou, ktorú sme rozpustili v miske nad parou.