Jelenie karé
Jelenie karé na šípkovej omáčke
Autor receptu: redakcia
Postup- Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme,
okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme
a dáme variť technológiou sous vide na 25 hodín
pri 72 °C. Uvarené mäso vyberieme, natrieme ho
zmesou oleja, cesnaku, rozmarínu a dáme krátko
zapiecť.
- Šípková omáčka: Na maslo dáme speniť
šalotku, pridáme koreňovú zeleninu, opražíme,
pridáme cukor a skaramelizujeme, podlejeme
vývarom a pridáme šípky, ktoré varíme asi
hodinu, potom všetko premixujeme a prepasírujeme.
- Z masla a múky spravíme svetlú zápražku,
vmiešame šípkový pretlak, pridáme červené víno,
pár klinčekov, štipku škorice a trocha pomarančovej
šťavy. Za stáleho miešania pomaly varíme do
požadovanej hustoty. Dochutíme soľou a korením,
môžeme aj dosladiť.
|