Jelení guláš

Jelení guláš so slaným trhancom

Autor receptu: redakcia

180 minút
príprava

Postup

  1. Jelení guláš: Jelenie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno a pražíme na oleji dozlatista. Postupne pridávame pretlačený cesnak. Potom pridáme jelenie mäso a dobre ho restujeme z každej strany, aby sa „zatiahlo“ a udržalo si šťavnatosť. Pridáme červenú papriku, paradajkový pretlak, rozmarín, borievku, korenie, bobkový list, soľ a podlejeme červeným vínom. Varíme asi 3–4 minúty. Nakoniec podlejeme vývarom a dusíme do zmäknutia. Keď je guláš hotový, pridáme ešte brusnice.
  2. Slaný trhanec: Slaninu a šalotku nakrájame nadrobno a restujeme na panvičke. Žĺtky a mlieko spolu dobre vymiešame, postupne pridávame preosiatu múku, osolíme a na záver primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
  3. Na panvicu s rozpáleným maslom vylejeme hrubšiu vrstvu cesta a navrch pridáme trocha šalotky a slaniny, ktorú sme predtým restovali. Keď je cesto z jednej strany opečené, otočíme ho na druhú stranu, necháme asi 1 minútu zatiahnuť a na panvici pomocou varešky natrháme na menšie kúsky. Ďalej opekáme dozlatista. Na záver pridáme koňak, zapálime a flambujeme.