Jednoduchá morčacia roláda
Autor receptu: rybarkuchar
Keďže mám obdobie, kedy mi lekár povolil len morčacinu a rybacinu, dávam do placu rýchlu, jednoduchú a diétnu roládu. Ako prílohu som zvolil zemiaky v pare a trochu zapečené v rúre, šopský šalát a jogurtovo uhorkový dresing.
Roláda podávaná za studena s chlebom a kvašákmi mi chutila viac.
6 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Morčacie prsia narežeme na čo najväčšie pláty posolíme, trochu kari nezaškodí a rozložíme na alobal.
- Huby osmahneme na oleji, pridáme zeleninu a podusíme ( al dente)
- Pridáme kopu byliniek, pre farbu a ilúziu zdravej výživy.
- Rozprestrieme na pripravené prsia a zarolujeme.
- Pečieme v rúre cca. 45 minút.
- Necháme v alobale vychladnúť, pokrájame a tu je výsledok.