Zemiakový šalát
Jarný zemiakový šalát (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Zemiakový šalát sa nemusí spájať iba s majonézou a rezňami. Dá sa pripraviť aj s jarnou zeleninou a vytvoriť tak ľahké jedlo.
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Malé nové zemiaky dobre poumývame a nakrájame na štvrtinky. Dáme do hrnca, pridáme ošúpanú cibuľu a cesnak, osolíme, zalejeme vodou a uvaríme domäkka, tak, aby sa zemiaky nerozpadali.
- Potom ich scedíme, cibuľu a cesnak vyberieme preč a zemiaky dáme do misky. Necháme vychladnúť.
- Na zálievku vidličkou popučíme sardinky (použijeme 2 ks, nie 2 konzervy), cesnak prelisujeme a pridáme ostatné suroviny. Dobre premiešame.
- K vychladnutým zemiakom pridáme na mesiačiky nakrájané reďkovky.
- Pridáme hrášok a zálievku a premiešame. Necháme v chladničke dobre vychladiť.
- Jednotlivé porcie ozdobíme plátkami vajec, polovicami cherry paradajok a bazalkou.