Zemiakový šalát

Jarný zemiakový šalát (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Zemiakový šalát sa nemusí spájať iba s majonézou a rezňami. Dá sa pripraviť aj s jarnou zeleninou a vytvoriť tak ľahké jedlo.

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Malé nové zemiaky dobre poumývame a nakrájame na štvrtinky. Dáme do hrnca, pridáme ošúpanú cibuľu a cesnak, osolíme, zalejeme vodou a uvaríme domäkka, tak, aby sa zemiaky nerozpadali.
  2. Potom ich scedíme, cibuľu a cesnak vyberieme preč a zemiaky dáme do misky. Necháme vychladnúť.
  3. Na zálievku vidličkou popučíme sardinky (použijeme 2 ks, nie 2 konzervy), cesnak prelisujeme a pridáme ostatné suroviny. Dobre premiešame.
  4. K vychladnutým zemiakom pridáme na mesiačiky nakrájané reďkovky.
  5. Pridáme hrášok a zálievku a premiešame. Necháme v chladničke dobre vychladiť.
  6. Jednotlivé porcie ozdobíme plátkami vajec, polovicami cherry paradajok a bazalkou.