Jarné rolky

Jarné rolky

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na plnku cibuľu nakrájame na plátky. Necháme rozpáliť 2–3 lyžice oleja v kastróle so širokým dnom, cibuľu necháme iba speniť, nerestujeme do zlatista. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, nasekanú čili papričku a mleté mäso. Osolíme, okoreníme a pristrúhame jednu časť zázvoru (druhú použijeme pri konci varenia kvôli prevoňaniu jedla). K zmesi pridáme nakrájanú kapustu a nahrubo nastrúhanú mrkvu. Zamiešame, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou. Dusíme, kým kapusta nezmäkne, teda asi 30–40 minút. Potom pridáme nasekaný koriander a nastrúhanú druhú časť zázvoru. Necháme vychladnúť.
  2. Cesto sa predáva v obchodoch s ázijskými potravinami pod názvom „spring roll“. Cesto vyberieme z obalu, odkrojíme dva protiľahlé rohy. Odlúpneme tenký plátok cesta, naplníme ho pripravenou plnkou a zrolujeme. Konce cesta potrieme žĺtkom, aby sme rolku zlepili. Konce zahneme dovnútra. S týmto cestom musíme pracovať rýchlo, aby plátky nevyschli, lebo by popraskali. Pri plnení cesto trošku natiahneme, aby sa dovnútra nedostal vzduch.
  3. Rohy, ktoré sme odkrojili z cesta, môžeme vysmažiť v dôkladne rozpálenom oleji ako čipsy. Potom do oleja vložíme rolky a vyprážame zo všetkých strán. Usmažené vykladáme na kuchynský papier.
  4. Na omáčku v miske rozmiešame sójovú omáčku s troškou octu, pridáme najemno nakrájanú šalotku, čili papričku. Všetko dobre rozmiešame a môžeme podávať.