Jarné rolky
Jarné rolky
Autor receptu: redakcia
Postup- Na plnku cibuľu nakrájame na plátky. Necháme rozpáliť 2–3 lyžice oleja v kastróle so širokým dnom, cibuľu necháme iba speniť, nerestujeme do zlatista. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, nasekanú čili papričku a mleté mäso. Osolíme, okoreníme a pristrúhame jednu časť zázvoru (druhú použijeme pri
konci varenia kvôli prevoňaniu jedla). K zmesi
pridáme nakrájanú kapustu a nahrubo nastrúhanú mrkvu. Zamiešame, podlejeme vodou
a prikryjeme pokrievkou. Dusíme, kým kapusta
nezmäkne, teda asi 30–40 minút. Potom pridáme nasekaný koriander a nastrúhanú druhú
časť zázvoru. Necháme vychladnúť.
- Cesto sa predáva v obchodoch s ázijskými potravinami pod názvom „spring roll“. Cesto vyberieme z obalu, odkrojíme dva protiľahlé rohy. Odlúpneme tenký plátok cesta, naplníme ho pripravenou plnkou a zrolujeme. Konce cesta potrieme žĺtkom, aby sme rolku zlepili. Konce zahneme dovnútra. S týmto cestom musíme pracovať rýchlo,
aby plátky nevyschli, lebo by popraskali.
Pri plnení cesto trošku natiahneme, aby
sa dovnútra nedostal vzduch.
- Rohy, ktoré sme odkrojili z cesta,
môžeme vysmažiť v dôkladne rozpálenom oleji
ako čipsy. Potom do oleja vložíme rolky a vyprážame zo všetkých strán. Usmažené vykladáme na kuchynský papier.
- Na omáčku v miske rozmiešame sójovú
omáčku s troškou octu, pridáme najemno nakrájanú
šalotku, čili papričku. Všetko
dobre rozmiešame a môžeme
podávať.
|