Jarné pohladenie

Autor receptu: frezia68

Boli sme na trhu a usmievali sa na nás červené redkvičky,malé uhorky,malé cukiny,jarná cibuľka a hlávkový krehký šalát.Vraj všetko pestované u nás.Záhradku nemám a tak som uverila,že pri dolných susedoch už majú v skleníku.Ak aj cukiny,či uhorky doviezli,boli svieže a chutili.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu som mala zvyšnú z včerajšieho obeda.Na panvicu wok som dala trocha masti,nakrájanú cibuľku,cesnak,kápiu a cukinu,kvapla som trocha vody,osolila a miešaním dusila pár minút.Pridala MČK a ak sa voda odparila,nasypala som ryžu a opekala,až bola jedlo prehriate a prevoňalo kuchyňu.
  2. Krehký šalát som umyla,odstredila.Reďkvičku a uhorky nakrájala na krúžky.Na dressing som použila biely jogurt,pretržlenovú vňať,citrónovú šťavu,štipku soli a ľahký obed bol na stole. A podobná bude aj večera,lebo jarná zelenina je najlepšia čerstvá.A kto už má podobné so svojej záhradky,trocha závidím,ale želám DOBRÚ CHUŤ !
  3. A je samozrejmé,že tento recept som tu vôbec nechcela dať,lebo veď obyčajné rizoto.Ale,keď som dávala na taniere,chcela som vás navnadiť,lebo chutné,nízkokalorické,zdravé ľahké,bez cholesterolu.Či sa mi to podarí? Neviem,ale sa priznám,že už začínam mať hlad.....a taký rezeň by bodol :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))