Jambalaya z klobásy (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Nie, neľakajte sa, nie je to žiadna "zakázaná látka" :)) Je to iba obyčané slovenské "Lečo s klobásou" :) Ale, aby som bola dôsledná, je to autentický názov a recept z knihy Medzinárodná kuchárka, tretie vydanie z r. 1987 (foto knihy a pôvodného receptu viď nižšie). Verím, že bude chutiť aj Vám.

Postup

  1. Na panvicu dáme rozpustiť maslo. Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme.
  2. Mám taký hrebeň-pomôcku na krotenie rozbehanej cibule, neviem, či to poznáte, doporučujem :)
  3. Klobásku pokrájame na kolieska, pridáme k cibuli, popražíme.
  4. Pridáme rajčiny, v mojom prípade cherry, takže nebolo treba lúpať, a nadrobno pokrájanú papriku. Okoreníme, osolíme, zakryjeme a dusíme asi 10 minút.
  5. Hotovo. Fakt to nepotrebuje viac. Vyzerá a vonia to krásne.
  6. V pôvodnom recepte, ktorý podľa knihy pochádza z juhu USA, sa ako príloha doporučuje ryža, ale myslím, že každý Slovák viac-menej uprednostní voňavý mäkký chlebík. Ja som ešte využila moje mrkvovo-paradajkové čatní (viď moje recepty), ktoré som obohatila o kyslú smotanu, ochutila cukrom, MČK, pálivou paprikou, zelenými olivami a čerstvou zelerovou vňaťou.
  7. A už sme v závere. Servírovanie.
  8. Tento recept ani nemá byť recept.. skôr také pousmiatie, že pod takým exotickým názvom, ako je "Jambalaya" sa v našich končinách skrýva "obyčajné" lečo. Aj keď, lečo nikdy nesklame :)) A mne osobne, ten názov, neviem prečo, evokuje tanec :)) Takže: Dobrú chuť do jedla aj do tanca, priatelia:))
  9. Pridávam obrázok "inkriminovanej knihy" :) ..
  10. a receptu v pôvodnom znení ..