Jamajské kura s kávovým akcentom (fotorecept)

Autor receptu: vybusna

Priznam sa, ze k vyhladaniu tohto receptu som mala velmi velmi silnu motivaciu http://varecha.pravda.sk/magazin/pridaj-recept-vyhraj-kavovar-nescafe-dolce-gusto-circolo/10311-clanok.html Neviem ako rozhodne redakcia, ale jedno je iste, ze dnes sme si naozaj pochutili....aj ked sme spociatku neverili. Urcite budem opakovat, ale nabuduce uz nenecham prsia vkuse, ale narezem ich na stejky. V povodnom recepte bol pouzity vanilkovy jogurt, ja som ho nahradila vanilkovym acidkom.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia osolime, okorenime a posypeme kari korenim. Na panvici rozohrejeme olej a prsia zo vsetkych stran dobre opecieme. Odlozime na teple miesto. Ananasove platky, alebo ananasove kusky vyberieme, odkvapkame a dobre prehrejeme na panvici
  2. Vo vriacom vyvare rozpustime kavu.
  3. V acidku rozmiesame kavovy bujon a vlejeme k masu a ananasu. Pod pokrievkou dusime az do zmaknutia maska ...cca 60 min.
  4. Ked je masko hotove, nakrajame na medajlonky. Neviem ci na Jamajke poznaju tarhonu, ale nam s nou tento pokrm chutil skvele. Kto ma rad sladkaste omacky, tak pomer surovin je absolutne vyvazeny a harmonicky, kto nie, tak nech si prida do bujonu trosku viac kavy.