Ispanakli pogaca - špenátové taštičky

Autor receptu: denisac

Receptom ma inšpiroval časopis FOOD . Chcela som urobiť niečo slané, rýchle a zároveň chutné a iné. Myslím, že som sa trafila..:)

15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, 1 lyžičky soli a 100 ml vody vymiešajte hladké cesto. Nechajte ho asi 30 minút odpočívať. Prepláchnutý a odkvapkaný špenát nahrubo nasekajte, ošúpanú cibuľu nakrájajte nadrobno. Papriku umyte, odstráňte semená a nakrájajte ju na kocočky. Chilli papričku zbavte semienok a nasekajte na malé kúsky.
  2. V hrnci rozohrejte olej a krátko na ňom poduste špenát, cibuľu, papriku a chilli. Osoľte a okoreňte. Vajce prešľahajte s jogurtom a dve lyžice si dajte stranou na potretie taštičiek, ostatný jogurt s vajcom vmiešajte do vychladnutej špenátovej zmesi. Rúru predhrejte na 200 °C a cesto rozdeľte na 16 častí. Každú z nich rozválajte na placku o priemere asi 8 cm.
  3. Na polovicu placky dajte trošku náplne, prehnite a okraje dobre pritisknite. Taštičky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, potrite ich jogurtovou zmesou a posypte kmínom. Pečte asi 10 minút.