Internátny wok (fotorecept)
Autor receptu: elantra
Vraj má byť tento týždeň aspoň jedno jedlo na woku, tak som si vymyslela svoju verziu
číny, požičala wok a uvarila nedeľný obed pre hladné internátne krky :-)
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na rezance. Pripravíme si marinádu z uvedených surovín: postrúhame zázvor, pretlačíme cesnak a vmiešame ostatné ingrediencie. Mäsko naložíme do marinády. Preferujem, ak si mäso odleží v marináde noc, ale ak sa ponáhľate, nechajte ho aspoň chvíľu pri izbovej teplote.
- Mäso popražíme vo woku a odložíme. Nalejeme olej, popražíme cibuľu a pridáme šampiňóny. Keď huby zmäknú, pridáme mäsko a spolu podusíme ešte cca 5 minút.
- Pridáme pór a zamiešame. Po 2 minútach odstavíme.
- Podávame s čím len chceme alebo čo nájdeme na internáte :-)