Imam bayıldı (fotorecept)
	        Autor receptu: nazarboncuk
	         
	        
	        Určite ste už počuli o imámovi, čo omdlel keď ochutnal toto jedlo :) 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Baklažány umyjeme a osušíme. Ostrým nožom každý narežeme pozdĺžne do hlbky asi 3 cm. Do otvoru nasypeme soľ. Baklažány necháme pol hodiny "vypotiť". 
 - Na oleji podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak a paprikovú pastu. 
 - Takto nejako vyzerá papriková pasta (salça), čo používam. Pokojne namiesto nej použite akúkoľvek maďarskú štipľavú alebo sladkú ako vám chutí...
 - Pridáme nakrájanú papriku a paradajky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme kým sa tekutina nevyparí. Odstavíme a zamiešame nasekanú petržlenovú vňať
 - Rozohrejeme gril a potrieme olivovým olejom. Baklažány osušíme a grilujeme z každej strany. Toľko zdravá verzia tohto úžasného jedla :) Pravú chuť vyčarujeme ak baklažány opečieme v panvici na oleji. Treba ich opiecť poriadne z každej strany až kým nebudú úplne mäkké. 
 - Zmesou potom naplníme baklažány, ktoré sme položili do zapekacej nádoby. Pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do vyhriatej rúry (190 °C) na 30 - 40 minút zapiecť. 
Podávame vychladené, s jogurtom, šalátom a chlebom.