Pečené husacie stehná
Husacie stehno s cibuľovým čatní a batatovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
180 minút na 170 °C |
Postup- Husacie stehná očistíme, odsekneme chrupavku
a nasolíme. Na panvici ich opečieme,
potom poukladáme do plechu, zalejeme zohriatou masťou, zakryjeme a dáme piecť
pri teplote 170 °C na 2,5 hodiny. Pekáč odokryjeme
a zapekáme do zlatohneda a chrumkava.
- Cibuľu očistíme, nakrájame, vložíme do kastróla,
pridáme 300 ml vody, cukor, víno, soľ, 50 g masla
a varíme domäkka, aby sa časť tekutiny vyparila.
Potom zmes vymixujeme a prípadne dochutíme
soľou alebo cukrom.
- Bataty očistíme, nakrájame nadrobno,
v kastróli restujeme na olivovom oleji na miernom
ohni, podlejeme vodou a likérom, osolíme
a varíme. Rozmixujeme na hladké pyré.
- Zemiaky
dáme upiecť do rúry. Po vychladnutí pridáme
žĺtok, soľ a roztlačíme. Vytvarujeme krokety,
ktoré obalíme vo zvyšných vajciach a v strúhanke. Po stuhnutí
v chladničke vyprážame v oleji.
- Časť batatového pyré odoberieme do kastróla,
pridáme smotanu, 50 g masla a privedieme do varu
za občasného miešania. Zmes prepasírujeme
cez sitko a nalejeme do fľaše na šľahačku. Vo
fľaši riadne pretrepeme a pridáme 2 bombičky.
- Slivky odkôstkujeme, posypeme cukrom a dáme
piecť do rúry. Pečieme pri teplote 170 °C, kým sa
nespraví karamel z cukru. Upečené slivky s worcesterskou
omáčkou, soľou a korením rozmixujeme
a prepasírujeme.
|