Hubový závin
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup- Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky
suroviny dáme do misky alebo do robota
a všetko spolu pomaličky a dôkladne
vymiešame. Cesto necháme odstáť približne
hodinu pri izbovej teplote.
- Hubová plnka: Predhrejeme veľkú panvicu, na ktorej roztopíme
maslo a pridáme olivový olej. Najemno nasekanú šalotku s cesnakom
opražíme dozlatista a pridáme nakrájané huby.
Dochutíme soľou a korením a varíme na
miernom ohni domäkka. Potom zvýšime
teplotu a varíme, kým sa nevyparí takmer
všetka voda. Pred koncom pridáme ešte
2 vajíčka, ktoré sme predtým rozšľahali.
Premiešame a odstavíme. Po vychladnutí
pridáme nasekané bylinky.
- Cesto vyvaľkáme na dĺžku pekáča a nožom obrežeme konce tak,
aby vznikol obdĺžnik. Na povrch vyvaľkaného
cesta naukladáme hubovú plnku
a posypeme nastrúhaným eidamom. Cesto
zrolujeme tak, aby sa dal jeden koniec bez
plnky pritlačiť v šírke asi 3 cm o vrchnú časť.
Takúto štrúdľu opatrne pretočíme spojeným
miestom naspodok. Konce zahneme,
aby plnka nevytiekla. Na povrchu závinu
urobíme jemne nožom mriežkový vzor.
Štrúdľu potrieme vajcom. Vložíme do rúry
zohriatej na 190 °C a pečieme asi 30 minút.
- Syrová omáčka: Šalotku nakrájame najemno, cesnak pretlačíme,
zľahka všetko opečieme na panvici,
pridáme smotanu na varenie a povaríme,
pridáme topený syr a parmezán a miešame,
aby sa všetko spojilo so smotanou. Dochutíme
soľou a korením. Hotovú omáčku
dáme na tanier, pridáme upečenú štrúdľu
a dozdobíme.
|