Hubovo-špenátová polievka (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Ľahká, chutná polievka na zahriatie.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji chvíľu popražíme pretlačený cesnak spolu s pokrájanou paprikou. Okoreníme a zalejeme horúcim vývarom. Hneď pridáme očistené a pokrájané zemiaky a šampiňóny.
  2. Keď sú zemiaky mäkké, nasypeme do polievky umytý špenát nakrájaný na rezance a necháme 2-3 minútky prevrieť.
  3. Nakoniec po kvapkách prilejeme rozmiešaný vaječný žĺtok. Polievku nemiešame hneď, ale až po odstavení.
  4. Špenátové rezance a vajíčko polievku zahustia, ale kto chce, môže si do nej pridať cestovinu alebo aj trocha varenej ryže.