Hubovo-špenátová polievka (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Ľahká, chutná polievka na zahriatie.
6 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji chvíľu popražíme pretlačený cesnak spolu s pokrájanou paprikou. Okoreníme a zalejeme horúcim vývarom. Hneď pridáme očistené a pokrájané zemiaky a šampiňóny.
- Keď sú zemiaky mäkké, nasypeme do polievky umytý špenát nakrájaný na rezance a necháme 2-3 minútky prevrieť.
- Nakoniec po kvapkách prilejeme rozmiešaný vaječný žĺtok. Polievku nemiešame hneď, ale až po odstavení.
- Špenátové rezance a vajíčko polievku zahustia, ale kto chce, môže si do nej pridať cestovinu alebo aj trocha varenej ryže.