Hrášková polievka

Hrášková polievka zo Stredozemia (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Trochu iný "šmrnc" :-) Dúfam, že aj vy si obľúbite túto polievku, tak ako aj my.

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozmrazený hrach dáme do hrnca s nakrájaným petržlenom, vňaťou, tymianom, bobkovým listom a zalejeme vodou. Posolíme a pokoreníme (so soľou opatrne, lebo ančovičky sú slané). Varíme 15 minút.
  2. Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme.
  3. Na panvici zatiaľ zohrejeme maslo, pridáme ančovičky a varechou ich "popučíme", aby sa roztopili. Opekáme pár sekúnd. Toto potom môžeme pridať do polievky (do hrnca) alebo touto omáčkou pokvapkať polievku až keď bude na tanieri.
  4. Do hrnca s vriacou vodou, soľou a octom, rozbijeme vajcia a varíme asi 2-3 minúty. Vajcia vyberieme na tanier a opatrne utierkou osušíme.
  5. Na panvici opečieme kolieska obľúbenej klobásky.
  6. Hotovo, môžeme servírovať. Polievku "ozdobíme" vajíčkom, klobásou a ak ste nepridali predtým ančovičky, tak pár kvapkami ančovičkovej omáčky. Dobrú chuť.