Hrášková polievka
Hrášková polievka zo Stredozemia (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Trochu iný "šmrnc" :-) Dúfam, že aj vy si obľúbite túto polievku, tak ako aj my.
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozmrazený hrach dáme do hrnca s nakrájaným petržlenom, vňaťou, tymianom, bobkovým listom a zalejeme vodou. Posolíme a pokoreníme (so soľou opatrne, lebo ančovičky sú slané). Varíme 15 minút.
- Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme.
- Na panvici zatiaľ zohrejeme maslo, pridáme ančovičky a varechou ich "popučíme", aby sa roztopili. Opekáme pár sekúnd.
Toto potom môžeme pridať do polievky (do hrnca) alebo touto omáčkou pokvapkať polievku až keď bude na tanieri.
- Do hrnca s vriacou vodou, soľou a octom, rozbijeme vajcia a varíme asi 2-3 minúty. Vajcia vyberieme na tanier a opatrne utierkou osušíme.
- Na panvici opečieme kolieska obľúbenej klobásky.
- Hotovo, môžeme servírovať. Polievku "ozdobíme" vajíčkom, klobásou a ak ste nepridali predtým ančovičky, tak pár kvapkami ančovičkovej omáčky.
Dobrú chuť.