Hrachová kaša
Hrachová kaša „špeciál“ (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Keď už šošovičná kaša s klobásou ( recept od Sovka62 ) bola výborná, napadlo mi, ako musí chutiť taká kaša z hrachu.
No a od nápadu k realizacii nie je ďaleko, tak som to hneď vyskúšal .... dcéra to okomentovala tak, že je lepšia, ako tá šošovicová kaša ...... , ale každý máme svoje chute .... tak vyskúšajte.
30 minút príprava |
60+90-120 minút na 200 °C |
Postup
- večer si prepláchneme hrach a zalejeme ho vodou 5 - 6 cm nad hrach
- klobásu zbavíme šupy
- a najemno ju pomelieme
- pridáme ju k hrachu
- pridáme pokrájaný cesnak
- pomaly dolievame vodu, pokiaľ nie je hrach mäkký
- dochutíme majoránom , čiernym korením, vegetou
- polovicu hrachu rozmixujeme
- a kašu dohustíme 4 - 6 lyžicami pohrubej múky
- krkovičku nakrájame na plátky, poukláme na vymastený plech a mäso osolíme, okoreníme
- podlejme vodou a dáme piecť na 90 - 120 min do trúby na 200 °C
- po hodinke mäso obrátime a pečieme z druhej strany
- pred dokončením dáme na každý kus lyžičku smotany a posypeme vegetou a dáme ešte na 10 min dopiecť
- mäso a kaša hotové a pod utierkou kysne cesto na chlieb
- DOBRÚ CHUŤ