Hovädzinka špikovaná kuracími prsiami a slaninou a bravčový perkeltík (fotorecept)

Autor receptu: pacun110

Keďže je hovadzina trošku suchá,tak sa zvykne prešpikovať slaninou,aby bola šťavňatejšia!A ja som si vymyslel,že ju prešpikujem aj kuracími prsiami...má to krásnu kresbu v reze mäsa.A ten perkeltík?Kukajte,čítajte a uvidíte...

Postup

  1. ...pár hodín pred samotným varením(asi 2) si nakrájam 1 kuracie prsio a slaninu na tenké plátky,ktoré obalím v mletom čiernom korení a červenej paprike.Potom ich úhľadne poukladám na tanier a dám ztuhnúť na tie 2 hodinky do mrazničky...
  2. ...potom tým prešpikujem takýto pekný kúsok zadnej hovädzinky,ktorú následne osolím,okorením a trošku zviažem silnou niťou,aby to držalo formu...
  3. ‎...túto opražím na oleji,aby sa zatiahla!Počas praženia si nakrájam očistenú mrkvu,petržlen, cibuľu a niekoľko cesnakov...
  4. ‎...vo výpekui opražím hladkú múku,pridám zeleninku,posolím, pokorením a pridám bobkové lístky...potom trochu paradajkového pretlaku,premiešam,zalejem studenou vodou a povarím(studená preto aby sa to nezhčkovatelo)...
  5. kontrola "vecí na zem padnuvších" je už v plnej pohotovosti...
  6. ...mám aj výborného pomocníka ne čistenie krumpľov! cca 4 krumple/hod...
  7. ‎...mäsko som vložil do tej omáčky a pomaly dusím!!!Keďže nám polievku poslala svokra,tak si ešte popri tom urobín taký zaujímavý perkeltík z bravčový, pliecka...
  8. ‎...a to takto : na masle spením slaninku a keď je táto spenená,tak tam pridám na kocky nakrájané pliecko do ktorého som pred tým vmiešal soľ,korenie a 6 guličiek borievky a tuho tuho opražím(mäsko,vedľa stále dusím a mám už pripravený aj degustačný tanier)!!!
  9. ...a tu ide môj sporák na 100% - vpravo hore sa dusí hovädzinka(odokrytá je len kôli fotografovaniu),vľavo hore sa bude variť sáčková ryža,vpravo dole predvárajú zemiaky,ktoré budú následne deportované dole do,na 200°C vyhriatej rúry,a vľavo dole si krochká ten perkeltík,kde som po zatiahnutí mäska pridal na mesiačiky nakrájanú a osolenú cibuľu a červenú papriku...
  10. ...aby sa mi to,všetko lepšie varilo a dusilo,tak som to pozakrýval pokrievkami....
  11. ...do perkeltíku som pridal šampiňóny a cesnak,podlial vodou a dusil,pomaličky ďalej..
  12. ...no,a teraz!Zemiaky sa už pečú v rúre,ryža je už hotová,do perkeltíku som pridal zbytok pretlaku,čo mi ostal z hovadziny a tá krepá hovädzina(tu som bol nútený trochu zaimprovizovať) nie a nie zmäknúť,tak som bol nútený ju dať do Papiňáka nech tam mäkne...keďže sa mi uvoľnil jeden horák,tak som tam na prírodno opražil nakrájané kuracie prsia,ktoré má môj syn,čo mi tak pekne pomáhal s čistením zemiakov,tak rád...
  13. ‎...keď mi už tá hovadzina konečne zmäkla,tak som omáčku prepasíroval cez sitko a povaril ju...
  14. ‎...v mištičke rozmiešal červené víno,ocot,horčicu a pridal k omáčke...a tuto dole,na sporáku povaril!Prípadne ochutil!Soľ a korenie je vítané...Mäsko je už vybraté a pripravené na nakrájanie...
  15. ‎‎...no..a takto to vyzerá naozaj!!!Nádherná kresba svetlej kuraciny sa snúbi s tmavosťou hovazdinky a lesklou krásou slaninky...Zemiačiky a ryža plne dotvárajú nádhernú atmosféru nedeľného obedíka!!! Dobrú chuť!!!