Hovädzie zapekané s baklažánom a mozzarelou (fotorecept)
Autor receptu: dorenika
Tento recept som si vlastne vymyslela sama z toho čo sme mali doma a som spokojna:)
3-4 porcie |
10 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky potrebné veci si pripravíme a poumývame,ošúpeme.
- Umyté baklažány si nakrájame na kolieska,pokvapkáme olivovým olejom,posolíme a okoreníme.Necháme chvíľu odstáť a neskor kolieska opečieme na panvici.
- Na oleji si osmažíme nakrájaný cesnak,nie príliš na drobno,a pridáme cibuľu-na drobno a neskôr aj mäso.Keď sa mäso zaťiahne prilejeme nakrájané rajčiny v omáčke a pridáme soľ,čierne korenie a proven.korenie.Pomiešame a necháme variť dokým sa väčšina rajčinovej omáčky neodparí.
- Medzi tým si pokrájame mozzarellu na plátky.Keď je zmes hotová polovicu nalejeme do zapekacej misky,na to poukladáme opečené baklažány a na ne syr.Potom znova mäsovú zmes,baklažány a syr a dáme zapiecť na 30minút na 180 stupňov.