Hovädzie zapekané s baklažánom a mozzarelou (fotorecept)

Autor receptu: dorenika

Tento recept som si vlastne vymyslela sama z toho čo sme mali doma a som spokojna:)

3-4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky potrebné veci si pripravíme a poumývame,ošúpeme.
  2. Umyté baklažány si nakrájame na kolieska,pokvapkáme olivovým olejom,posolíme a okoreníme.Necháme chvíľu odstáť a neskor kolieska opečieme na panvici.
  3. Na oleji si osmažíme nakrájaný cesnak,nie príliš na drobno,a pridáme cibuľu-na drobno a neskôr aj mäso.Keď sa mäso zaťiahne prilejeme nakrájané rajčiny v omáčke a pridáme soľ,čierne korenie a proven.korenie.Pomiešame a necháme variť dokým sa väčšina rajčinovej omáčky neodparí.
  4. Medzi tým si pokrájame mozzarellu na plátky.Keď je zmes hotová polovicu nalejeme do zapekacej misky,na to poukladáme opečené baklažány a na ne syr.Potom znova mäsovú zmes,baklažány a syr a dáme zapiecť na 30minút na 180 stupňov.