Hovädzie rolky plnené vajcom v smotanovej omáčke so šunkou, orechmi a rozmarínom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný sviatočný adventný obed.

8
porcií
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Už som písala, že mám domáce farmárske hovädzie mäso, takže pripravovať z neho jedlá je pre mňa ohromný kulinársky zážitok. Dnes som pripravila plátky plnené vareným vajíčkom. Mäso som umyla, osušila.
  2. Mäso som rozkrojila na tri časti.
  3. Naklepala.
  4. Mäso som osolila, okorenila, potrela horčicou, posypala krájaným cesnakom a rozmarínom. Dala som uvariť vajíčka a ošúpala som ich.
  5. Na plátky mäsa som ukladala štvrťky vajec, šunku a kapiu na mozaiku.
  6. Zrolovala a spojila špádlami.
  7. Na panvicu som dala roztopiť masť a rolky som opiekla zo všetkých strán.
  8. Pripravila som si základ pod rolky. Nechala som opiecť v rajnici slaninu a cibuľku s cesnakom.
  9. Pridala som štipku červenej papriky a horčicu. Podliala som hovädzím vývarom a vložila som rolky.
  10. Nechala som variť do mäkka. Pripravila som šunku, orechy a rozmarín do omáčky.
  11. Uvarené rolky som vybrala. Do omáčky som pridala šunku, orechy a rozmarín. Pridala som v šľahačke vymiešanú múku a všetko som nechala prejsť varom.
  12. Rolky som nakrájala na plátky.Vajcia na štvrťky. Vybrala som uvarený zemiakový knedlík z vody.
  13. Uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.