Hovädzie plátky na šampiňónoch (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes slávnostný obed pre mojich najmilejších.
7 porcií |
15 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla osušila a pokrájala.
- Trošku som ho poklepala.
- Na panvicu som dala masť a mäso som opiekla z oboch strán.
- Mäso som vybrala na misu. Do výpeku som pridala nakrájanú slaninku. Opiekla som ju.
- Nakrájanú cibuľu.
- Pridala som kečup a horčicu.
- Zaliala zeleninovým vývarom a nechala zovrieť.
- Do vrelého základu som vložila mäso.
- Až teraz solím, korením, pridala som rascu, bobkový list, nové korenie. Pod pokrievkou na slabšom plameni dusím do mäkka. Rozmiešala som vo vode škrob a pridala som keď bolo mäso hotové.
- Až teraz som pridala šampiony a nechala už iba chvíľku prejsť varom. Počas dusenia mäsa som si ohriala knedlíky.
- Hotový obed ukladám na taniere a zdobím trošku slávnostnejšie. Prajem vám dobrú chuť.