Hovädzie plátky na šampiňónoch (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes slávnostný obed pre mojich najmilejších.

7
porcií
15 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla osušila a pokrájala.
  2. Trošku som ho poklepala.
  3. Na panvicu som dala masť a mäso som opiekla z oboch strán.
  4. Mäso som vybrala na misu. Do výpeku som pridala nakrájanú slaninku. Opiekla som ju.
  5. Nakrájanú cibuľu.
  6. Pridala som kečup a horčicu.
  7. Zaliala zeleninovým vývarom a nechala zovrieť.
  8. Do vrelého základu som vložila mäso.
  9. Až teraz solím, korením, pridala som rascu, bobkový list, nové korenie. Pod pokrievkou na slabšom plameni dusím do mäkka. Rozmiešala som vo vode škrob a pridala som keď bolo mäso hotové.
  10. Až teraz som pridala šampiony a nechala už iba chvíľku prejsť varom. Počas dusenia mäsa som si ohriala knedlíky.
  11. Hotový obed ukladám na taniere a zdobím trošku slávnostnejšie. Prajem vám dobrú chuť.