Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci..pripravila som ho tentoraz na sušených dubákoch a podlievala som ho červeným vínom..taktiež patrí medzi recepty mojej maminky..

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som odblanila, umyla, osušila a pokrájala na plátky, ktoré som ešte vyklepala..
  2. na panvicu som dala bravčovú masť a plátky som opiekla z oboch strán..
  3. do rajnice som zliala výpek, pokrájala som do neho cibuľu, cesnak a opiekla...pridala som červenú papriku, podliala vínom a vložila som plátky..
  4. Dusila som pod pokrievkou na slabom plameni do mäkka.. keď bolo mäsko hotové, vybrala som ho z rajnice a šťavu som zaprášila múkou, nechala prejsť varom a mäsom som vložila...hotové mäsko som ešte dochutila..
  5. pokiaľ sa mäsko dusilo, uvarila som si prílohu vrtuľky.. všetko som už iba uložila na taniere , ozdobila a prejem vám dobrú chuť..