Hovädzie na suchohríboch s tarhoňou (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Niekedy neviem , čo by som uvarila. Nakoniec som vybrala z mrazničky suchohríby a mäso.

45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som nakrájala na plátky.
  2. Z mrazničky som vybrala suchorhíby.
  3. Očistila som cibuľu , nakrájala som ju.
  4. Na oleji som prudko opiekla mäso , aby sa zatiahlo.
  5. Vo výpeku som orestovala do sklovita cibuľu. Hrniec som stiahla z ohňa,pridala som mletú červenú papriku a čl mletej rasce, soľ a mleté čierne korenie. Zamiešala som to a vložila som mäso. Mäso som podliala horúcim hovädzím vývarom asi 250 ml .V tlakovom hrnci som ho dusila 30 minút , potom som k mäsu pridala hríby a ešte som to dusila 15 minút.Šťavu som zahustila 1 čl solamylu.
  6. Mäso som podávala s tarhoňou.