Hovädzie na suchohríboch s tarhoňou (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Niekedy neviem , čo by som uvarila. Nakoniec som vybrala z mrazničky suchohríby a
mäso.
Postup
- Mäso som nakrájala na plátky.
- Z mrazničky som vybrala suchorhíby.
- Očistila som cibuľu , nakrájala som ju.
- Na oleji som prudko opiekla mäso , aby sa zatiahlo.
- Vo výpeku som orestovala do sklovita cibuľu. Hrniec som stiahla z ohňa,pridala som mletú červenú papriku a čl mletej rasce, soľ a mleté čierne korenie. Zamiešala som to a vložila som mäso. Mäso som podliala horúcim hovädzím vývarom asi 250 ml .V tlakovom hrnci som ho dusila 30 minút , potom som k mäsu pridala hríby a ešte som to dusila 15 minút.Šťavu som zahustila 1 čl solamylu.
- Mäso som podávala s tarhoňou.