Hovädzie medailóinky na hrášku (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na dnešný obed som pripravila hovädzie mäso na hrášku...pri príprave som použila aj kečup, ktorý dodal výbornú chuť v spojení s hráškom...

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila a pokrájala na menšie plátky...
  2. posypala hladkou múkou z oboch strán...
  3. na panvicu som dala 1 lyž. bravčovej masti roztopiť...medailónky som opiekla z oboch strán..
  4. do hlbšej panvice som vyliala výpek, pokrájala do neho cibuľu, orestovala a pridala som opečené mäso...posypala rascou,červenou mletou paprikou, kečupom..
  5. podliala malým množstvom vody a dusila do mäkka....pridala som soľ, mleté čierne korenie...vodu som dolievala vždy v malom množstve...mäso sa dusulo 50 min..
  6. už do hotového som pridala sterilizovaný hrášok a nechala prejsť varom....hrášok je mäkký, nepotrebuje už variť..
  7. pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si ryžu.. hotové jedlo som naložila na taniere, ozdobila hlávkovým šalátom,cibuľovou vňaťkou a paradajkou...prejem vám dobrú chuť...)