Hovädzie mäso na pive

Autor receptu: peter64

Ďalší recept ktorý pochádza od mojej mami.

Postup

  1. Pekný kúsok hovädzieho zadného prešpikujeme podlhovastými kúskami párkov a slaniny obalenej v paprike.Povrch mäsa posypeme mletým čiernym korením,nakrájanou cibuľou,pokvapkáme olejom alebo rzohriatou masťou i maslom a dáme na 24 hodín odležať do chladničky.
  2. Pred prípravou v pekáči rozohrejeme trochu tuku,z mäsa odstranime cibuľu,mäso posolíme a dáme na rozpalený tuk zo všetkých strán opiecť.Potom pridáme cibuľu a opražíme ju spolu z mäsom.Mäso podlejeme pivom a pod pokrievkou (alobalom) pečieme,kým nezmäkne.Podlievame horúcou vodou,polievame výpekom a obraciame.Mäso dopečieme odkryté.Výpek môžeme zaprašíť troškou múky,opražiť,zaliať vodou a povaríť.Dochutime soľou,prípadne stručikom cesnaku a podávame s knedľou.