Dusená hovädzina
Hovädzie kocky v hlávkovej kapuste (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduché jedlo z hovädzieho mäsa dusené v hlávkovej kapuste.
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Dostala som novú dodávku domácej hovädziny.
- Mäso som nakrájala na kocky.
- Do rajnice som dala pokrájanú slaninu na kocky. Pridala som cibuľu a opiekla spolu.
- Pridala som hovädzie kocky. Spolu som všetko chvíľku podusila.
- Osolila, pridala som štipku rasce, mleté korenie, červenú papriku, zázvor a všetko som dobre premiešala.
- Podliala som vodou tak, aby bolo mäso ponorené. Dusila som pod pokrievkou 40 min.
- Kapustu som nakrájala na malé kocky.
- Keď bolo mäso takmer hotové, pridala som kapustu a ešte som dusila, pokiaľ nebolo všetko mäkké.
- Kým sa mäso dusilo s kapustou, pripravila som prílohu karlovarské knedle z rožkov. Hotové jedlo som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.