Hovädzie mäso
Hovädzie kocky v červenej kapuste (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som teraz pripravila v červenej kapuste.* Ešte som nepoužila červenú kapustu v takomto prevedení. Vyskúšala som a je to chutné.
5 porcií |
20 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla a osušila.
- Nakrájala som ho na menšie kocky, pripravila cibuľu aj cesnak.
- Očistila som koreňovú zeleninu. Pridala som ju k mäsu preto, aby som horkosť červenej kapusty zjemnila.
- Na ohriatej masti, som orestovala cibuľu.
- Pridala som mäso a spolu s cibuľou a cesnakom, som všetko opiekla.
- Červenú kapustu som nakrájala.
- Koreňovú zeleninu som nakrájala na malé kocky.
- Ihneď som ju pridala k mäsu.
- Všetko som osolila, korenila, pridala som rascu, mletú červenú papriku, bobkový list, borievky, nové korenie.
- Podliala som hovädzím vývarom (práve sa mi varila na sporáku hovädzia polievka) a dusila som mäso 45 minút.
- Keď som pridala červenú kapustu, mäso bolo takmer hotové, ale dusila som pokiaľ aj kapusta nezmäkla, ešte 15 minút.
- Hotové dokončené varenie.
- Ako prílohu som dnes robila knedlíky.
- Hotové jedlo som podávala s knedlíkom.
Prajem vám dobrú chuť.