Hovädzie mäso

Hovädzie kocky v červenej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som teraz pripravila v červenej kapuste.* Ešte som nepoužila červenú kapustu v takomto prevedení. Vyskúšala som a je to chutné.

5
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla a osušila.
  2. Nakrájala som ho na menšie kocky, pripravila cibuľu aj cesnak.
  3. Očistila som koreňovú zeleninu. Pridala som ju k mäsu preto, aby som horkosť červenej kapusty zjemnila.
  4. Na ohriatej masti, som orestovala cibuľu.
  5. Pridala som mäso a spolu s cibuľou a cesnakom, som všetko opiekla.
  6. Červenú kapustu som nakrájala.
  7. Koreňovú zeleninu som nakrájala na malé kocky.
  8. Ihneď som ju pridala k mäsu.
  9. Všetko som osolila, korenila, pridala som rascu, mletú červenú papriku, bobkový list, borievky, nové korenie.
  10. Podliala som hovädzím vývarom (práve sa mi varila na sporáku hovädzia polievka) a dusila som mäso 45 minút.
  11. Keď som pridala červenú kapustu, mäso bolo takmer hotové, ale dusila som pokiaľ aj kapusta nezmäkla, ešte 15 minút.
  12. Hotové dokončené varenie.
  13. Ako prílohu som dnes robila knedlíky.
  14. Hotové jedlo som podávala s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť.