Hovädzie guľky v kyslej kapuste (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dostala som čerstvú dodávku domáceho hovädzieho mäsa. Takže dnes moje obľúbené guľky v domácej sudovej kapuste.

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila a pomlela.
  2. Slaninu a cibuľu som nakrájala na malé kocky.
  3. Opiekla som slaninu aj cibuľu na panvici.
  4. K pomletému mäsu som pridala soľ, korenie, štipku rasce a opraženú cibuľu so slaninou.
  5. Sudovú kapustu som nakrájala na menšie kúsky.
  6. Na spodok hrnca som uložila polovicu kapusty.
  7. Napokon som pridala k mäsu aj umytú , odkvapkanú ryžu a všetko som dobre pomiešala.
  8. Z mäsa som tvorila guľky a ukladala som ich na kapustu.
  9. Guľky som zakryla zbytkom kapusty.
  10. Na kapustu som naliala paradajkovú šťavu a vo vode rozmiešanú múku. Hrniec som dala na sporák. Spočiatku sa varilo na silnejšom plameni, ale keď začala kapusta vrieť, stiahla som plameň a pomaly sa varila 40 min. Pred koncom som pridala do kapusty rozmarín a na drobno nakrájaný strúčik cesnaku.
  11. Hotové guľky v kapuste.
  12. Počas varenia guliek som si pripravila aj zemiaky, ktoré som varila. Hotový obed a prajem vám dobrú chuť.
  13. Dodávka hovädzieho domáceho mäsa.