Hovädzie guľky v kyslej kapuste (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dostala som čerstvú dodávku domáceho hovädzieho mäsa. Takže dnes moje obľúbené
guľky v domácej sudovej
kapuste.
6 porcií |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila a pomlela.
- Slaninu a cibuľu som nakrájala na malé kocky.
- Opiekla som slaninu aj cibuľu na panvici.
- K pomletému mäsu som pridala soľ, korenie, štipku rasce a opraženú cibuľu so slaninou.
- Sudovú kapustu som nakrájala na menšie kúsky.
- Na spodok hrnca som uložila polovicu kapusty.
- Napokon som pridala k mäsu aj umytú , odkvapkanú ryžu a všetko som dobre pomiešala.
- Z mäsa som tvorila guľky a ukladala som ich na kapustu.
- Guľky som zakryla zbytkom kapusty.
- Na kapustu som naliala paradajkovú šťavu a vo vode rozmiešanú múku. Hrniec som dala na sporák. Spočiatku sa varilo na silnejšom plameni, ale keď začala kapusta vrieť, stiahla som plameň a pomaly sa varila 40 min. Pred koncom som pridala do kapusty rozmarín a na drobno nakrájaný strúčik cesnaku.
- Hotové guľky v kapuste.
- Počas varenia guliek som si pripravila aj zemiaky, ktoré som varila. Hotový obed a prajem vám dobrú chuť.
- Dodávka hovädzieho domáceho mäsa.