Hovädzie guľky v kyslej kapuste (fotorecept)
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Dostala som čerstvú dodávku domáceho hovädzieho mäsa. Takže dnes moje obľúbené 
guľky v domácej sudovej 
kapuste.
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Hovädzie mäso som umyla, osušila a pomlela.
 - Slaninu a cibuľu som nakrájala na malé kocky.
 - Opiekla som slaninu aj cibuľu na panvici.
 - K pomletému mäsu som pridala soľ, korenie, štipku rasce a opraženú cibuľu so slaninou.
 - Sudovú kapustu som nakrájala na menšie kúsky.
 - Na spodok hrnca som uložila polovicu kapusty.
 - Napokon som pridala k mäsu aj umytú , odkvapkanú ryžu a všetko som dobre pomiešala.
 - Z mäsa som tvorila guľky a ukladala som ich na kapustu.
 - Guľky som zakryla zbytkom kapusty.
 - Na kapustu som naliala paradajkovú šťavu a vo vode rozmiešanú múku. Hrniec som dala na sporák. Spočiatku sa varilo na silnejšom plameni, ale keď začala kapusta vrieť, stiahla som plameň a pomaly sa varila 40 min. Pred koncom som pridala do kapusty rozmarín a na drobno nakrájaný strúčik cesnaku.
 - Hotové guľky v kapuste.
 - Počas varenia guliek som si pripravila aj zemiaky, ktoré som varila. Hotový obed a prajem vám dobrú chuť.
 - Dodávka hovädzieho domáceho mäsa.