Hovädzia sviečkovica s bylinkami na pare (fotorecept)
Autor receptu: evusik
zostal mi kúsok hovädzej sviečkovice a tak som sa rozhodla obetovať ju na môj experiment... nikdy som nerobila hovädzinu v pare, teda robila som ale iba raz a pokus dopadol veľmi zle :-( na moje veľké prekvapenie tento pokus dopadol viac než dobre....
2 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- na dosku si rozprestrieme fóliu a výdatne ju posypeme tymiánom, soľou a čerstvo pomletým čiernym korením
- ja som mala odležanú sviečkovú v chladničke, ale myslím, že sa dá použiť aj rovno kúpená len ju treba vyváľať v oleji a potom v korení a bylinkách
- mäso obalíme koreninami zo všetkých strán...
- a zabalíme tesno do fólie, konce zaviažeme
- mrkvu, zeler a kaleráb očistíme a nakrájeme na tenké slížiky, ja som to robila elektrickým krájačom... pomer zeleniny je cca 2:1:1
- do parného hrnca dáme zeleninu, ktorú máličko osolíme a posypeme petržlenovou vňaťou, do druhého oddielu dáme zemiaky a do tretieho mäso... paríme zemiaky a mäso 25 minút, zeleninu 5 minút... ale všetko záleží od toho aký máte parný hrniec...
- uparené zemiaky ošúpeme, pridáme maslo, petrželku a dobre premiešame aby sa maslo rozpustilo, ak chcete, osoľte...
- uparenú zeleninu, necháme vychladnúť a zmiešame s 2-3 lyžicami majonézy, alebo jogurtu ale s majonézou je to oveľa lepšie...
- uparené mäso opatrne odbalíme z fólie, najlepšie nad miskou aby sme zachytili všetku šťavu, ktorú si mäso pustilo... mäso nakrájame
- podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom
- bola som prekvapená aké bolo mäso dobré, šťavnaté... a mrkvovo-zelerovo-kalerábový šalát bol úplne fantastický :-)