Hovädzie mäso
Hovädzia roštenka s kuriatkami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný obed z hovädzej roštenky a opäť sa mi podarilo zohnať ešte čerstvé kuriatka. Mám ich veľmi rada na všetky spôsoby.
3 porcie |
55 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Mäso som umyla, osušila.
- Trošku som ho vyklepala.
- Na panvici som nechala rozohriať masť a všetky plátky roštenky som opiekla z oboch strán.
- Potom som ich vybrala na tanier.
- Do výpeku som pridala nakrájanú cibuľu a osmažila. Preložila som ju z panvice do rajnice.
- Pridala som opečené mäso a lyžicu horčice.
- Mäso som osolila, okorenila, pridala som bobkový list, čierne celé korenie, nové korenie a klinčeky, podliala som teplou vodou a dusila do mäkka.
- Kuriatka som poriadne umyla.
- Vo vode som rozmiešala kukuričný škrob.
- Pridala som k mäsu biele víno, nechala chvíľku prevrieť a potom som vložila umyté kuriatka. Iba niekoľko minút som povarila a pridala som kukuričný škrob, pomiešala a vypla som sporák.
- Hotový obed som podávala s tarhoňou pripravenou na cibuľke.
Prajem vám dobrú chuť.