Hovädzie mäso

Hovädzia roštenka s kuriatkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed z hovädzej roštenky a opäť sa mi podarilo zohnať ešte čerstvé kuriatka. Mám ich veľmi rada na všetky spôsoby.

3
porcie
55 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Mäso som umyla, osušila.
  2. Trošku som ho vyklepala.
  3. Na panvici som nechala rozohriať masť a všetky plátky roštenky som opiekla z oboch strán.
  4. Potom som ich vybrala na tanier.
  5. Do výpeku som pridala nakrájanú cibuľu a osmažila. Preložila som ju z panvice do rajnice.
  6. Pridala som opečené mäso a lyžicu horčice.
  7. Mäso som osolila, okorenila, pridala som bobkový list, čierne celé korenie, nové korenie a klinčeky, podliala som teplou vodou a dusila do mäkka.
  8. Kuriatka som poriadne umyla.
  9. Vo vode som rozmiešala kukuričný škrob.
  10. Pridala som k mäsu biele víno, nechala chvíľku prevrieť a potom som vložila umyté kuriatka. Iba niekoľko minút som povarila a pridala som kukuričný škrob, pomiešala a vypla som sporák.
  11. Hotový obed som podávala s tarhoňou pripravenou na cibuľke. Prajem vám dobrú chuť.