Dusené hovädzie mäso

Hovädzia nožina s dubákmi v pomalom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Jednoduchý recept a pritom chutný.

8
porcií
15 minút
príprava
240 minút
na 95 - 98 °C

Postup

  1. Mäso pokrájame asi na 1cm plátky. Opečieme na masti z každej strany asi po dve minúty. Odložíme bokom.
  2. Na výpeku podusíme pokrájanú cibuľu do bledo hneda.
  3. Na cibuľu pridáme pokrájané dubáky, rascu a korenie. Podusíme asi päť minút. Preložíme do pomalého hrnca. Ja mám multifunkčný, tak som to robil hneď v ňom.
  4. Na to pridáme vopred opečené mäso a nastrúhaný cesnak.
  5. Zalejeme vývarom tak, aby mäso trochu vyčnievalo. Hrniec zapneme na Low a na štyri hodiny. Nesolíme. Osolíme asi 10 minút pred koncom varenia.
  6. Po tomto čase je mäso mäkké a máme hotovo. Nejakú prílohu k tomu a môžete dávať na tanier.
  7. U nás bola cestovina k tomu. Tie dubáky s hovädzím dodali jedlu vynikajúcu chuť.