Varené hovädzie

Hovädzia hruď s tekvicovými šúľancami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
220 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Osušenú hovädziu hruď sprudka opečieme z každej strany, osolíme, okoreníme, vložíme do vákuovacieho vrecka a zavákuujeme. Vložíme do sous vide zariadenia (vodný kúpeľ, v ktorom sa udržiava nízka teplota, pozn. red.) a varíme asi 3 hodiny pri teplote 65 °C.
  2. Tekvicové šúľance: Očistenú, nastrúhanú tekvicu spolu s uvareným zemiakom, vajcom a múkou spojíme a vypracujeme tvrdšiu hmotu. Z cesta vypracujeme šúľance a varíme v osolenej vode. Keď šúľance vyplávajú na povrch, opečieme ich na masle.
  3. Očistenú a na kolieska nakrájanú cibuľu obalíme v múke a fritujeme dozlata. Podávame k hovädzej hrudi s tekvicovými šúľancami.