Hovädzí wellington
Hovädzí wellington so zelerovým pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
80 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Šampiňóny nakrájame a opražíme na oleji a cibuľke a dochutíme
soľou a čiernym korením. Celú túto zmes
je potrebné poriadne zredukovať a vydusiť
z nej čo najviac vody, aby ostala suchá, inak
by mohla rozmočiť lístkové cesto. Podusené šampiňóny rozmixujeme
na kašovitú hmotu.
- Hovädziu sviečkovicu očistíme a umyjeme.
Odrežeme chvostík a hlavu sviečkovej tak,
aby ostala stredová časť, približne rovnako
hrubá na oboch koncoch. Sviečkovicu ochutíme soľou a čiernym korením. Opražíme zo všetkých strán na prudkom ohni
na panvici s olejom. Potom na ňu
nanesieme jemnú vrstvu horčice.
- Na potravinársku fóliu naukladáme vedľa seba
plátky prosciutta tak, aby ich spoločná
šírka bola rovnaká ako dĺžka sviečkovice. Na túto vrstvu rovnomerne
nanesieme pripravenú šampiňónovú zmes,
položíme na ňu mäso a pomocou fólie ho zabalíme.
Potom fóliu odstránime a zabalíme všetko do lístkového cesta, ktoré potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 °C asi
30 minút.
- Zelerové pyré: Očistený pokrájaný zeler uvaríme vo vode
domäkka a v kuchynskom robote rozmixujeme na hladkú hmotu. Pridáme maslo, smotanu a dochutíme soľou.
- Ako prílohu si
môžeme zvoliť akúkoľvek sezónnu zeleninu,
napríklad kúsky červenej repy s jarnou mrkvičkou a cherry rajčinami.
|