zatvoriť
VYTLAČIŤ
Hovädzí plátok na víne s karamelizovanými slivkami (fotorecept)
Autor receptu:
izabella929
Náš chutný nedeľný obed.
8
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava
Suroviny
800 g
hovädzie predné
1 PL domáca
masť bravčová
1
cibuľa
1 strúčik
cesnak
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 plátok
zeler
1 PL domáci
kečup
2 PL
víno červené
1/2 kg veľké domáce
slivky
podľa chuti
soľ
korenie čierne mleté
štipka
rasca
Karamel:
cukor kryštálový
víno červené
slivky
Postup
Hovädzie mäso som umyla, osušila a pokrájala na plátky. Mäso som jemne naklepala.
Na panvicu som dala zohriať masť a plátky som opiekla z oboch strán.
Výpek som vyliala do rajnice, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak.
Pridala som pokrájanú zeleninu a podusila...
Pridala som kečup.
Podliala som vodou a vložila mäso... Osolila, okorenila, pridala som štipku rasce a dusila pod pokrievkou.
Hotové mäkké mäso som vybrala na tanier, šťavu som rozmixovala ponorným mixérom, podliala vínom a nechala presjť varom.
Na panvicu som nechala roztopiť cukor... Keď sa roztopil, pridala som slivky a lyžicu vína.
Kým sa mäso dusilo, pripravila som si nokerle... Hotový obed som uložila na taniere... Prajem vám dobrú chuť.