Hovädzí plátok na víne s karamelizovanými slivkami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Náš chutný nedeľný obed.

8
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila a pokrájala na plátky. Mäso som jemne naklepala.
  2. Na panvicu som dala zohriať masť a plátky som opiekla z oboch strán.
  3. Výpek som vyliala do rajnice, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak.
  4. Pridala som pokrájanú zeleninu a podusila...
  5. Pridala som kečup.
  6. Podliala som vodou a vložila mäso... Osolila, okorenila, pridala som štipku rasce a dusila pod pokrievkou.
  7. Hotové mäkké mäso som vybrala na tanier, šťavu som rozmixovala ponorným mixérom, podliala vínom a nechala presjť varom.
  8. Na panvicu som nechala roztopiť cukor... Keď sa roztopil, pridala som slivky a lyžicu vína.
  9. Kým sa mäso dusilo, pripravila som si nokerle... Hotový obed som uložila na taniere... Prajem vám dobrú chuť.