Hovädzí plátok na slanine s hlivou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed..

4
porcie
70 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso som umyla, osušila a vyklepala...na panvicu som dala roztopiť masť a mäsové plátky som opiekla z oboch strán..
  2. na rajnicu som dala výpek a pridala som slaninu pokrájanú na kocky, opiekla a pridala som pokrájanú cibuľu...
  3. pridala som plátky opečeného mäsa...a trošku som nechala podusiť, aby chuť slaniny s cibuľou vošla do mäsa..
  4. pridala som kečup, soľ, korenie, štipku celej rasce,mletú papriku a nechala opäť prejsť varom..chvíľku..
  5. potom som v malých dávkach podlievala teplou vodou, počas dusenia..pripravila som hlivu...nekrájala som ju, len som ju rozobrala z trsov...
  6. už k mäkkému masu som pridala jeden strúhaný zemiak na zahustenie omáčky a vložila som hlivu..nechala som prejsť varom, chvíľku, lebo hliva nevyžaduje dlhé varenie..
  7. hotové jedlo...knedlík som si pripravila deň vopred..
  8. už som iba uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..