Hovädzí guláš na čiernom pive

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozpálený tuk hodíme hrsť rasce a vzápätí nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do zlata. Pridáme paradajkový pretlak a sladkú papriku. Do takto pripraveného základu vložíme mäso pokrájané na kocky, orestujeme, pridáme soľ, korenie, cesnak, podlejeme pivom a dusíme do zmäknutia. Potom podľa potreby dolejeme vodu a zahustíme zápražkou. Na konci pridáme majorán a dochutíme.
  2. Surové zemiaky olúpeme, umyjeme a nastrúhame. Vodu čiastočne zlejeme. Nastrúhané zemiaky ochutíme soľou a korením. Pridáme vajcia, majorán, podľa potreby múku a mlieko, aby cesto nebolo tuhé.
  3. Do rozpáleného tuku na panvici kladieme lyžicou pripravenú zemiakovú zmes, ktorú rozotrieme na placky a osmažíme ich na obidvoch stranách do zlata.