Hovädzí guláš
Hovädzí guláš na čiernom pive s bavorskou žemľovou knedľou
Autor receptu: redakcia
Postup- Na tuku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno. Pri guláši je dôležité, aby sme mali tmavý základ, čiže cibuľu opražíme do tmavohneda. Pridáme nasekaný cesnak a mäso nakrájané na väčšie kocky. Dobre orestujeme
a pridáme koreniny, potom pretlak. Na silnom plameni restujeme ešte 5 minút a podlejeme pivom.
Necháme ho vydusiť a priebežne podlievame
vývarom. Varíme pomaličky a mäso stále kontrolujeme. Keď je mäkké, dochutíme soľou a korením.
- Pečivo nakrájame na kocky a dáme ho do rúry, aby dostalo „farbu“ - na 180 °C asi 5–10 minút.
Potom ho necháme vychladnúť. Cibuľu a koleno nakrájame na malé kocky a opražíme spolu na
panvičke. Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky v miske zmiešame s mliekom a dochutíme soľou a korením.
- Do veľkej misy vysypeme upečené rožky, najemno nasekanú vňať a vychladnutú cibuľu
s kolienkom. Zalejeme žĺtkami s mliekom a premiešame. Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
- Pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Vložíme zmes a pečieme prikryté alobalom na 140 °C približne 35 minút.
|