Hlivy na smotane
Autor receptu: izabella929
Tento recept som si iba tak vymyslela, lebo podobne robím v lete aj kuriatka, alebo
dubáčiky. Vynovila som ho tým, že som skúsila pridať bylinky Čubrica a urobila som dobre,
je to vynikajúca chuť.
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji som osmahla cibuľku a cesnak, pridala som umyté hlivy, posypala korením Čubrica, osolila, pridala čierne korenie a dusila na šťave, ktorú pustila hliva.Približne po 20 min. dusenia, som rozmiešala v 1 dc mlieka 2 lyžice múky a pridala som to ku hlive.Za stáleho miešania, kým sa múka zvarí, som postupne pridala aj smotanu.Probližne po pol hod. som hlivy odstavila zo sporáka a dochutila som šťavou s citona. Ako prílohu som podávala uvarené kolienka.